Cowboys exhibition at Zerp Gallery

Published by

on

instagram.com/reel/cowboyfilm

Voor kunstenaar Jeroen Allart is de cowboy een terugkerend onderwerp die hij begon te schilderen 1997. In zijn werken contrasteert het stoere imago van de cowboy met de gevoelige jongen modellen die hij portretteert. Hij probeert deze steeds weer opnieuw te schilderen met een heldere open blik.

Door de jaren heen wilde Jeroen meer en meer op zoek naar de genuanceerdheid van het individu. Hij wilde het archetype cowboy loslaten – deze niet meer schilderen.  Toch blijkt de aantrekkingskracht groter dan het voornemen. Daarnaast heeft Jeroen zich schilder technisch door ontwikkeld. De portretkunst biedt onbegrensde mogelijkheden – zeker bij het schilderen van de cowboy. Zo heeft de hoed een zeer interessant schaduwspel over het gezicht.

Een aantal kunstwerken van Jeroen Allart is nu te zien in Galerie Zerp. 
Ga naar Zerp.nl voor meer informatie of kom langs in de van Oldenbarneveltstraat 120a – in Rotterdam.

Tekst: Ivo van der Velden / Jeroen Allart © 2023

zerp.nl/jeroen-allart

Previous Post
Next Post

Blog at WordPress.com.