Allart

Jeroen Allart is a Dutch, Rotterdam-based artist. He graduated from the Rijksakademie in 2000 and has mainly exhibited his art in the Netherlands. He is known for his flat-painted works depicting birds, (cowboy) portraits and landscapes with a very low horizon line.

Zonder een zweem van ironie en met een haviksoog vangt Allart onbewaakte momenten. In de auto maakt hij graag ritjes door Nederland, waarbij zijn aandacht uitgaat naar typische Hollandse scènes. Een dagje in het park, natuurkiekjes of een jongen die aan de rand van het zwembad zit. Schilderijen die een serene, soms surreële poëzie herbergen.

Andere keren regeert de lol, en goochelt Allart met knalharde kleurcontrasten. Een vlammend roze flamingo met sierlijke hals en priemende blik laat je als kijker niet los. Met zijn werkelijk mierzoete cowboy portretten tart Allart dan weer de grenzen van de goede smaak. Allart zet de kijker graag op het verkeerde been. Even snel kan hij zich omtoveren in de chique estheticus die fraai opgepoetste, gestileerde interieurs aan het doek toevertrouwt. Als kijker laveer je continu tussen stille bewondering en complete verwondering. Ingrediënten voor een waar kijkfeest.

Mark van de Voort

Intro video for MAPA fine art

Ik had van alles opgeschreven, maar als de camera loopt dan gaat het anders. Gelukkig stond Tijs achter de camera, zodat ik me in ieder geval comfortabel voelde 🙂 Zie ook: mapafineart.com/blog/studio-sessions-with-jeroen-allart/…

Keep reading

New work

New oil paintings at MAPA fine Art gallery: See more work at: mapafineart.com/artists/jeroen-allart/works/

Keep reading

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.