SMAK hangt schilderijen bij Radio 2-luisteraars thuis

Artistiek directeur Philippe Van Cauteren maakte de oproep bekend tijdens de middaguitzending van Radio 2 Oost-Vlaanderen vanuit het museum. Aanleiding was de 20ste verjaardag van het museum. 

Jeroen Allart / Schaap / 2000 / acrylverf op doek / 110 cm x 150 cm

Pleidooi voor een nieuw en groter gebouw

In die 20 jaar heeft het SMAK een grote collectie verzameld. Daarvan kan wegens plaatsgebrek maar een beperkt deel aan het publiek getoond worden. Veel blijft in de depots zitten en dus pleit Van Cauteren voor een nieuw en groter gebouw waar een groter deel van de collectie tentoongesteld kan worden.

Onder de noemer #smakisteklein lanceerde het museum al een affichecampagne in Gentse handels- en horecazaken. Er werden tientallen affiches verspreid met reproducties van kunstwerken uit de depots.

Bij de luisteraars thuis

Nu wil het SMAK vijf kunstwerken uit het depot een maand lang bij vijf Radio 2 luisteraars hangen. 

Luisteraars kunnen zich kandidaat stellen via de site van het SMAK. Ze moeten motiveren waarom ze een kunstwerk in huis willen halen en waar ze het willen hangen. Philippe Van Cauteren komt dan kijken naar de ruimte en bepaalt welk werk daar het meeste geschikt voor is. De periode loopt van 15 juni tot 15 juli. Kandidaten moeten in die periode thuis zijn en ook bereid zijn om in onderling overleg hun huis open te stellen voor bezoekers.

Een Rinus Van de Velde in je woonkamer?

SMAK maakte alvast een selectie van mogelijke werken: een schilderij van de bekende Rinus Van de Velde, de Gentse Johan De Wilde of de Nederlandse kunstenaar Jeroen Allart.

Lees verder / Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/17/smak-hangt-schilderijen-bij-radio2-luisteraars-thuis/

https://smak.be/nl/smak-beweegt/P30


Geplaatst

in

door

Tags: